Buchty
4. 4. 2007
500 g polohrubé mouky
1/2 balíčku vanilkového cukru
60 g másla
2 žloutky
50 g cukru
20 g droždí
1/2 l mléka
citrónová kůra
špetka soli
máslo na vymazání pekáče
cukr na posypání
hladká mouka na vál
400 g povidel
POSTUP PŘÍPRAVY
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část vlažného mléka, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a zbývající mléko. Vše společně vymícháme na vláčné hladké těsto, dáme je k teplu a přikryjeme ubrouskem. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na 16-20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme. Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po upečení buchty z pekáče vyklopíme a pocukrujeme.
1/2 balíčku vanilkového cukru
60 g másla
2 žloutky
50 g cukru
20 g droždí
1/2 l mléka
citrónová kůra
špetka soli
máslo na vymazání pekáče
cukr na posypání
hladká mouka na vál
400 g povidel
POSTUP PŘÍPRAVY
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část vlažného mléka, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a zbývající mléko. Vše společně vymícháme na vláčné hladké těsto, dáme je k teplu a přikryjeme ubrouskem. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na 16-20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme. Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po upečení buchty z pekáče vyklopíme a pocukrujeme.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář